Az utolsó meccs játéka repítsen minket a következő szezonba!

2024.05.13.

Ugyanis nagyon jó mérkőzést játszottunk a 7. helyért zajló párharc második mérkőzésén. Végül 1 pontos vereséget szenvedtünk, de egyrészt a Vasas otthonában ez teljesen vállalható, másrészt sok pozitívum volt az első felvonáshoz képest. Bár a hazaiak előnye ezúttal is sokáig csak nőtt, olyasfajta rövidzárlat nem volt, mint a korábbi találkozásaink alkalmával. Ezt támasztja alá az is, hogy míg az odavágón futott a Vasas egy 19-0-t, a visszavágón zsinórban 8 szerzett pont volt a leghosszabb széria. Nálunk viszont 13, és éppen ezzel tettük szorossá a végét – csaknem 20 pontról. Az eladott labdákat is sikerült érezhetően csökkentetünk, és több hatékony egyéni teljesítmény is született, mint a Ludovikán.

Egy szó, mint száz: pár nap alatt tudtunk javítani a hibákon, csiszolni a játékon, és ez az egész szezon egyik meghatározó jelensége. Erre hívtuk fel a figyelmet például a bajnok Pécs elleni rájátszás párharcnál is (ahol a pontkülönbség nem számított), majdnem 3. meccsre kényszerítettük őket – egy sima első meccs után.

Egyébként érdekes, hogy az alapszakaszban is érzékelhető volt: ha nyerni talán nem is, a legjobb játékokat, félidőket, éppen a „nagy” csapatok ellen játszottuk, és ebből mindenképp merítenünk kell. A social média is épp a Pécs elleni akcióktól volt a leghangosabb idén…

A következő lépés az lehet, hogy ezeket a bravúrgyőzelmeket be tudjuk húzni a drámai vereségek helyett (MAFC, Vasas, stb.), illetve, hogy ezt a tudást érvényesítsük a gyengébb csapatok ellen is, és a „kötelezőknél” ne legyen kérdés.

Csapatszinten a számokban is visszaköszönt a gyors támadójáték. Sok támadásvezetés, magas mezőnykísérlet szám, és a legegyértelműbb: rengeteg dobott, (sajnos) még több kapott pont. Jó triplázásunk sokszor ért győzelmet, lepattanózásban a piros csoport átlagát hoztuk. Kár lenne szépíteni, egy mutatóban viszont lefelé lógtunk ki: eladott labdák. Már tavaly is kritikus volt, és persze részint a gyors játékunk eredményezi, részint viszont ki nem kényszerített hibák vezettek a 20 körül átlagos értékhez. Kompenzálandó, minden elszórt lasztira jutott 1 gólpassz is!

Karosi érkezésével picit átrendeződtek az egyéni statok is, de szerencsére a „jó csapat” irányába. Geri, ahogy azt vártuk is stabilan 10 pont fölött átlagolt, az ő szerepvállalása viszont tényleg csak minimálisan vetette vissza a többi húzóember számait az elmúlt szezonhoz képest: Dancsecs, Anda, Kelenföldi, Szántó. (Sőt, utóbbi VAL-átlaga még emelkedett is pár tizedet a többiekkel ellentétben.)

A szezon legjobbja ezúttal is kétségkívül Dancsecs András. 18,4 pontot átlagolt, legjobb napját a Cegléd ellen fogta ki (27 pont, 44 VAL). A rájátszásban még jobb hatékonysággal dobta a hármasait, 37%-kal célzott távolról. A teljes szezont vizsgálva a piros csoport ranglistáiban 5. helyen végzett pontszámban, gólpasszban pedig a 8. legerősebb játékos volt.

És, ha már 8., ez lett a mi végső helyezésünk is a 2023/24-es szezonban! Hogy ezt miként értékeljük? Döntsék el Önök, illetve hamarosan közöljük Beák Gábor vezetőedző szezonértékelését is! Hajrá, TF!

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.