Újfent bizonyítást nyert: nem fér bele a párperces kihagyás

2024.05.07.
FÉRFI NB I. B PIROS CSOPORT - PLAYOFF 3. FORDULÓ
TF-BP
0123456789001234567890
TF-BP
0123456789001234567890
VASAS AK.
VASAS AK.

TF-BPMÉRKŐZÉS BESZÁMOLÓ

Ahogy a párharc beharangozójában felelevenítettük, a Vasas ellen mindkét alapszakasz meccsen egy ötperces rövidzárlat okozta a vesztünk, ami azért is volt bosszantó, mert a többi szakaszban a játék minden elemében méltó ellenfélként tudtunk helytállni. Nos, sajnos a 7. helyért folyó csata első mérkőzése kapcsán ugyanezt élhettük át. Annyi különbséggel, hogy a kihagyás a félidő legvégén jelentkezett, de sajnos a fordulás után is tartott még néhány percig.

Pedig kifejezetten jól kezdtünk! Anda Dávid a palánk alatt szorgoskodott, miközben a dobógépek (Dancsecs, Karosi..) távolról lőttek be a gyűrűt. Ezzel együtt nem volt pontgazdag első negyedünk, végig fej-fej mellett..

Volt csapata ellen villogott Kelenföldi is, ő, és Szántó kosarai indították az első nagyobb különbséghez vezető rohamot. A 15. percben 29-21 volt Dancsecs újabb hármasával. Ha nem is hibáktól mentesen, de elég meggyőzően játszottunk, minden mutató rendben volt – egészen a félidő legvégéig. Az utolsó másfél percet utólag is nehéz megérteni, 10-0-ra vesztettük el, értelemszerűen több eladott labda, illetve faulttal együtt kapott kosarak miatt.

Hiába a nagyszünet, továbbra is jöttek a ki nem kényszerített hibák, és egyértelmű jelei voltak, hogy ez frusztrálttá is tette a társaságot. Sorozatban 9 vendég pont maradt megválaszolatlanul, és a kettő együtt nem néz ki jól: 35-27 ide, majd 35-46 oda… Mindez tulajdonképpen pár perc leforgása alatt.

Ká törte meg végre a csendet, majd Dancsecs-Andrássy triplaverseny következett. Nyílt az olló, elérte már a 20-at is, de ahogy a rossz szériáról, úgy essen szó a jóról is. Ugyanis a 3. negyed végén 2 perc alatt megfeleztük a különbséget, és egy csapásra visszacsekkoltunk a párharcba!

A 10 pont körüli vendég előny pedig nagyjából maradt is a végéig, 77-91-re nyert a Vasas az első meccsen, a folytatást csütörtökön a Sport11-ben rendezik majd.

Dancsecs nem klasszikus módon ért el tripladuplát: pont, gólpassz, kiharcolt fault.

Kelenföldi 19 pontig jutott volt csapata ellen.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

BEÁK GÁBOR

Az első félidő végén az a rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat. Ha valaki megnézi a statisztikát, az első félidőben szinte minden mutatóban nyertünk, és az utolsó 2 perc hozta meccsbe az ellenfelet. Kicsit ez a 2. félidőre is ránk ragadt. Mire megtaláltuk az ellenszert a letámadásukra, addigra picit nagyobb előnyre tettek szert, és futottunk az eredmény után. Azt hiszem annyira hoztuk a mérkőzést, hogy pariban legyünk még. Teljesen nyitott, 14 pontos történet, fontos, hogy motiváltak tudjunk maradni. Azt gondolom, nemcsak nyerni kell, hanem meg kell fordítani a párharcot.

MÉRKŐZÉSFELVÉTEL

VIDEÓ

MÉRKŐZÉSFELVÉTEL

VIDEÓ

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.