Az öt percek párharca jöhet a hetedik helyért

2024.05.04.

Egy, utolsó párharcunk maradt a 2023/24-es szezonban, ennek célja a bajnoki 7. helyezés megszerzése, amiért a Vasas csapatával csapunk majd össze. A feladat nagysága hasonló a BKG-párharchoz.

Csakhogy az 5. helyért vívott első fordulóban borzasztó gyengén rajtoltunk hazai pályán, Beák Gábor a hozzáállást is kritizálta. Ehhez képest sokkal jobb benyomást keltett a visszavágó, de a realitást nézve a továbbjutásra már nem volt esélyünk Szigetszentmiklóson. Anda Dávid 33-as VAL-t elérve idei második legjobb teljesítményét hozta össze, ezzel együtt 10 pont körüli vereség lett a vége. Ez már tejesen vállalhatónak, és érthetőnek tűnik az alapszakasz fényében. 19/7-es mérleggel végeztek a pontvadászat 4. helyén, 10/3-as hazai mérleg mellett. A BKG egyértelműen a Nagy-testvérek köré építette játékát, mindketten kiemelkedő számokkal húzták a csapatot.

És hogy ezzel miért foglalkozunk még most is? Azért, mert jó kiindulópontot jelenthet a Vasas elleni, utolsó párharchoz. A fővárosiak ugyanis egyetlen győzelemmel többet gyűjtve értek oda a 3. helyre, ugyanilyen hazai mérleggel. Az viszont látványos különbség, hogy nem 1-2 húzóemberre építenek, szinte semmilyen ranglista élmezőnyben nem találunk Vasas-játékost. Sokkal jobban eloszlanak a terhek, Cseh Botond 15 pontos átlaga viszi a pálmát. Pályaelőny ide-oda, a Cegléd a vártnál sokkal simábban lépett túl a pasarétieken, és ez a fejekben maradhatott, hiszen a Nyíregyháza már az első felvonáson döntött az 5-7. hely viszonylatáról. Hazai pályán azért megrázta magát a Vasas, és újra egyenesbe jött.

5 perces rövidzárlatok. Az alapszakaszban játszott két egymás elleni találkozó felidézéséhez elég vezetőedzőnk meccs utáni gondolatait elővenni:
Szeptember 18. Vasas-TF 88-85: „Gratulálok a Vasas Akadémia csapatának! Egylabdás mérkőzést játszottunk, ami úgy gondolom, hogy feltesz minket arra a polcra, ahová a csapatunk való. Sajnos az első félidő utolsó 5 percét elrontottuk.

Február 28. TF-Vasas 62-79: „A mérkőzés nagy részében kézben tartottuk a meccset. Dominálni tudtunk, centerben is, és a külső dolgainkban is jó döntéseink voltak. Az utolsó 5 perce valahogy elfogytunk.

A hasonlóság egyértelmű, és ebből a végkövetkeztetés is. A Vasas játékerőben, és erőnlétben is olyan szintet képvisel, amit csak 40 perce koncentrációval tudunk ellensúlyozni. Ezzel együtt jó kis meccseket tudtunk velük játszani, és bízhatunk a szezon hasonló lezárásában. Vasárnap hazai pályán kezdünk, találkozzunk a Ludovikában! Hajrá, TF!

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.