Van min változtatni a visszavágóra

2024.04.25.

Bár voltak jobb, és rosszabb periódusok, a BKG ellen elszenvedett súlyos vereséget inkább egészében érdemes értékelni. Már csak azért is, mert Beák Gábor vezetőedző is így tett: szerinte a hozzáállás, az agresszivitás hiánya volt érthetetlen, és ez általánosságban megelőz mindenféle szakmai aspektust. Hogy ez miért, és miért most jelentkezett, talán senki sem tudja, egy dolog azért vigaszt jelent: épp ezen a dolgon lehet a legegyszerűbben változtatni, mondjuk a visszavágóra.

És ha már összességében nézzük, sajnos azt sem mondhatjuk el, hogy sikerült limitálni a BKG kulcsembereit, Nagy Botond, és Nagy Benedek 50 pontot hozott össze a végére. A mi dobószázalékunk meglehetősen elmaradt, 10 pont fölé szokásos módon Dancsecs, és Karosi jutott. Többször jókor szólt hozzá Gémes ’Góljófault’ Andor is, és egy egészen különleges meccse volt a rangidős Tömösváry Máténak. A rutinos center 13 perc alatt jutott dupla-dupláig, munkatársaink a cikk közléséig nem találtak még egy ilyen mutatót a teljes szezont vizsgálva.

74-109, tehát 35 pontos hátrányba kerültünk a párharcban. Mint ismeretes, itt már nem 2 győzelemig, hanem 2 mérkőzésig tart a csata, így szerénytelenség lenne azt állítani, hogy a fordításért utazunk Szigetszentmiklósra. Megpróbáljuk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a különbséget, és tisztességesen helytállni. A párharc második, és egyben utolsó felvonását tehát vasárnap 17 órától rendezik.

Érdekesség, hogy az 5-8. helyekért vívott küzdelmekben a másik ág is nagy különbséggel kezdődött. A Nyíregyháza a Vasas ellen diadalmaskodott 92-64-re. A párharcok győztesei, és vesztesei egymás ellen folytatják majd a következő fordulóban. Hajrá, TF!

Beák Gábor: Az elejétől fogva egy morális árokban voltunk. Volt 1-2 ember, aki küzdött a pályán, de összességében nem értem ezt a hozzáállást. Nem megyünk a lepattanóért, nem védekeztünk agresszívan. Mindent elmond, hogy az ellenfél egyik kulcsjátékosa a félidőben 6 pontnál járt, majd 27 lett belőle. Azt gondolom, hogy ez nem csak abban merül ki, hogy jól játszik-e egy játékos az ellenfélnél, hanem, hogy akarunk, vagy nem akarunk, lepattanót szedünk, agresszívak vagyunk…

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.