A BKG lett a következő feladat

2024.04.20.

Beák Gábor a fedélzeten. Többhetes elmarasztalást követően a szezon végéhez érve ismét vezetőedzőnk irányíthatja majd a csapatot. Segítője, Nagy Bálint is helytállt a várakozásoknak megfelelően, és az ő meccselésével szorongattuk meg a pécsieket a negyeddöntő visszavágóján. Aki ismeri Gabit, pontosan tudja, hogy milyen nehezen éli meg, hogy száműzve volt a kispadtól, de csak kiböjtöltük, a BKG ellen már ismét saját bőrébe bújhat…

Két mérkőzés dönt. Az első rájátszás-párharctól eltérően mostantól úgynevezett kupa-rendszerben játszunk tovább, ez pedig az jelenti, hogy minden esetben két mérkőzést játszanak csak a felek, nincs szükség mindent eldöntő harmadik felvonásra. Így a két végeredmény alapján dől el, hogy ki harcolhat tovább az 5., illetve ki mehet a 7. helyért. Ez a lebonyolítás pedig hatással van a pályaválasztásra is. Az alapszakaszban jobb helyen végzett a BKG, a pályaelőny pedig abban a formában jelenik meg, hogy hazai környezetben zárhatják a párharcot. Tehát az első felvonást a Ludovikán rendezik, most vasárnap este 20:45-től!

Gépek a túloldalon. Már az alapszakaszban is hasonlóan nézett ki, de a rájátszásban is gyakorlatilag minden pillanatot a pályán tölt a Nagy Botond Ágoston-Nagy Benedek Ágoston-Büki Lóránt trió. Bírják is általában a végsőkig, bár a Fót a negyeddöntős párharcban 1-0-s hátrányból tudott ellenük fordítani, és Szigetszentmiklóson dőlt el, hogy a BKG ellenünk folytatja. Ez azt is jelenti, hogy nekünk valamivel több időnk volt pihenni, és készülni, bár alapvetően jól ismerjük egymást. Az alapszakaszban kétszer találkoztunk, és mindkétszer láthattuk, hogy egészen extra potenciál van az egyéni képességeikben. Az odavágón Nagy Benedek jutott 30 fölé, a visszavágón Nagy Botond. Egyik meccset sem tudtuk szorossá tenni, de a tapasztalat jól jöhet. A pécsi párharcnál is épp ez volt talán a legörömtelibb fejlemény: az első meccs tanulságaival felvértezve sokkal jobb produkciót nyújtottunk a visszavágón. Méghozzá sok jó egyéni teljesítmény mellett, Dancsecs szokásosan vezér volt, de a szokásos húzóemberek mellett Simon Balázs, vagy Szanyi Bence is nagyon bátor, hatékony játékkal segített. Talán éppen ez lehet az esélyünk a BKG ellen? A rotációnk látványosan mélyebb. Vasárnap meglátjuk! Hajrá, TF!

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.