Megtörtük a vesztes szériát, pihenni nincs idő

2024.03.10.
FÉRFI NB I. B PIROS CSOPORT - 21. FORDULÓ
CKE
0123456789001234567890
CKE
0123456789001234567890
TF-BP
TF-BP

TF-BPMÉRKŐZÉS BESZÁMOLÓ

Ha matematikailag nem is, gyakorlatilag mégis úszni látszott volna a legjobb 8, ha Cegléden nem jön össze a bravúr. A srácok felszívták magukat, és kívül hagyták a matekot… Dancsecs Andrásék jó triplázásnak köszönhetően kezdtek jobban, a sok pontra alapvetően számítani lehetett a 2 csapatot ismerve. A hazaiak is ráéreztek hamarosan, át is vették az irányítást. Az első félidő második felében változott a játék: a festékben váltunk dominánssá, Kelenföldi Domonkos, és Anda Dávid jóvoltából. Utóbbi tarthatatlan volt, 27 pontos szezoncsúcsot ért el, és nem felejthetjük el azt sem, hogy a védő oldalon is átlagon felüli munkára volt szükség tőle..

Ezzel együtt párhuzamosan haladt a két csapat egészen a nagyszünetig. A második félidőben Karosi Gergely is villant. Először 45 fokból, majd középről dobott egy visszalépős triplát. Kosarai utan Andát szolgálta ki, majd Szántó látta meg tökéletesen a folyosót… Érkeztek a pontok a túloldalon is, de apránként sikerült 10 körülre növelni az előnyt. A negyed végszója Kelenföldié volt. Visszarántására a dudaszó is felvisított!

Ká mellé Dancsecs nőtt föl, ők ellensúlyozták sokáig a sorozatos sikeres ceglédi támadásokat. Mindenre azonban nekik sem volt válaszuk. 5 perccel a vége előtt 76-81 lett, és ez az eredmény be is fagyott egy ideig. Andára mindkét oldalon faultot fújtak….így a meccs emberét elvesztettük a hajrára. Andris dobott extra hármast, Szanyi kosara után pedig visszaáltt a közte 10, hazai időkérés. Jól sült el, amit megbeszéltek. Ott maradtak egész pályán, aminek 7 pont lett az eredménye 33 másodperc leforgása alatt, Beák Gábor is időt kért.

Egy hazai tripla döntetlent jelentett, gondban voltunk, de a sarokban üresen maradt Dancsecs! Egy kapott dupla még mindig egy pontos előnyt jelentett, de az utolsó támadásban labdá csentek Karositól. A győzelemért támadhattak, de nincs igazság a földön, ha megint kiéneklik a sajtot a szánkból. Van igazság. Győztünk, megérdemeltük! Nagyon fontos lépés, gratulálunk az egész csapatnak!

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

BEÁK GÁBOR

Azt gondolom, aki ma kilátogatott erre a találkozóra, szemet gyönyörködtető kosarakat, zsákolásokat láthatott. Mindkét csapat nagyot harcolt, hiszen rendkívül értékes volt ez a találkozó. Sokat jelent nekünk ez a két pont a nyolcba jutásért. A legfontosabb, hogy győztünk! Szeretném az édesapámnak ajánlani a ma esti mérkőzést./em>

A fiatalok kikaptak az éllovastól, de Varga Ármin teljesítményét érdemes kielemni, Anda mintájára ő is 27 pontig jutott.

Most pedig már a folytatáson a fókusz, ugyanis hétközi meccset is játszunk szerdán. A MAFC vendégeként sosem könnyű, pláne, hogy elég masszívan visszataláltak a győzelem útjára. Jól ismerjük már ebből a szezonból is a Polgárdy-Bordács vezette budapesti riválist, hiszen emlékezetes.

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.