Hasonló kihívás, ismét hazai pályán

2024.02.16.

Nemcsak abból a szempontból kell olyasmire számítanunk, mint múlt héten, hogy csapatként hasonló erőt képvisel a Fót, mint a BKG. Ez ugyanis elég egyértelmű lehet bárkinek a tabellára nézve, hiszen 1 győzelem választja el őket egymástól a 4-5. helyen.

Némi elemzés után azonban az is kirajzolódik, hogy következő ellenfelünknek is van egy bombaerős triója, amely limitálása nélkül nehéz győzelmi reményeket táplálni. James Kinney a pont 3., a VAL-lista 2. helyén áll az egyéni statok tekintetében. Magas poszton pedig Juhos Levente emelkedik ki, jelenleg az 5. leghatékonyabb a bajnokságban. Pontátlagban éppen ugyanott tart Luka Markovic is, ahol Juhos (14,8). És akkor még nem beszéltünk Tichov Dominikről, akit jól ismerünk.

Jól ismerjük őket. Tavaly sokszor találkoztunk, és bár az új szezonra mindkét oldalon eszközöltek változtatásokat, már ezzel a kerettel szemben is van tapasztalatunk. Ősszel idegenben szoros meccsen maradtunk alul, ahol 80 pont alatt tartottuk a Fótot.* Bár nem kezdtünk jól, sikerült visszakapaszkodni, Anda nagy meccse volt az, és ezzel összefügg az is, hogy a lepattanó-csatát is hoztuk.

*Erre pedig nagy szükségünk lenne ismét. Sajnos a helyzet az, hogy kapott pontok tekintetében visszacsúsztunk a 12. helyre. Ebben nyilván közrejátszik részint a miskolci nehezen komolyan vehető vereségünk, részint pedig a stílusunk is okozhatja, de összességében akkor sem passzol a bajnoki 6. helyezésünkhöz.

A kulcs tehát hatékony védekezés lehet, a kulcsembereik limitálása. Ha ez sikerül, támadóoldalon nyerhető ez a meccs! Szombat este szurkoljunk a Ludovikában!

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.