Fontos ismérv: gyengébb napon is tudni kell nyerni

2023.12.11.
FÉRFI NB I. B PIROS CSOPORT - 11. FORDULÓ
TF-BP
0123456789001234567890
TF-BP
0123456789001234567890
BUDAFOK
BUDAFOK

TF-BPMÉRKŐZÉS BESZÁMOLÓ

Az újonc Budafok nehézségekkel küzdve látogatott hozzánk, így az egyébként is elvárt kategória, kötelező győzelemmé fejlődött a feldobás pillanatára. És ez nem is forgott veszélyben; gyakorlatilag végig egy lépéssel előrébb jártunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennél többel viszont nem.

Anda Dávid jól érvényesült a palánk alatt, de Gémes Andor is hamar hozzászólt a jó kezdéshez. Andor a szokásos, pörgős védekezése mellett ezúttal támadásban is igen hatékony volt: minden eleresztett kísérlete ült. Volt tehát mikre építkezni, mégis megnehezítettük saját dolgunk. Buta eladott labdák mellett, sok dobás közben odaütött faultnak köszönhetően meccsben tartottuk a Budafokot, amely küzdött, amíg csak bírta erővel…

Ez pedig nem fogyott el a félidőre, sőt. Végig 6-10 pont körüli előnyünk volt, az utolsó 5 percre mégis nyílttá tette az összecsapást a vendégcsapat Kevin Swanson, és a feljavuló Dormán Balázs révén. Sokadszor is le kellett szakítani az üldözőket, de nem jelentett gondot a feladat. A dupla-dupláig jutó Anda mellett ki kell emelni Dancsecs 24 pontját, és Szántó (újabb) fantasztikus mutatóit: Dani a pálya minden részén ott volt. 13 pont, 7 gólpassz, és 9 lepattanó mellett 8 kiharcolt fault is a neve mellé került.

Sorozatban harmadik sikerünk volt ez a bajnokságban, így már 5/7-es mérleget tudhatunk a magunkénak. A hétvégén ismét a Ludovikában játszunk, a Nyíregyháza ellen!

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

BEÁK GÁBOR

Nem vagyok maradéktalanul elégedett. A Budafok ellen szerezünk kellett volna egy nagyobb arányú győzelem, de a legfontosabb nyilván a siker. Átszakadt a gát, de még mindig csak csordogál a víz. Sokkal nagyobb koncentráció kell. Viszont a kötelező mérkőzések mindig nagyon nehezek. Az ellenfelünk nehéz helyzetből érkezett, nem volt vesztenivalójuk, mi pedig egy kicsit görcsösek voltunk.

JÁTÉKOS ÉRTÉKELÉS

SZÁNTÓ DÁNIEL

Picit megnehezítettük ma a saját dolgunkat, például a könnyű helyzetek kihagyásával, ennek ellenére szerintem a védekező oldalon tudtunk kompenzálni, és ugyan nehezen, de meg tudtuk nyerni, és ez volt a legfontosabb. Az ellenfél kulcsembereit nem tudtuk úgy kivenni, ahogy szerettük volna. Illetve a pontos játék hiánya, az eladott labdák miatt volt sokáig szoros a meccs.

MÉRKŐZÉSFELVÉTEL

VIDEÓ

A mérkőzés felvétele Youtube csatornánkon érhető el.

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.