Bajnoki siker után, Hepp Kupa siker előtt?

2023.12.04.
FÉRFI NB I. B PIROS CSOPORT - 11. FORDULÓ
DEAC
0123456789001234567890
DEAC
0123456789001234567890
TF-BP
TF-BP

TF-BPMÉRKŐZÉS BESZÁMOLÓ

Az idei kiírásban először fordult elő, hogy egymásután két győzelmet húztunk be. Ez a széria pedig tovább folytatódhat majd a bajnokságban, de a hazai fellépés előtt még a Hepp Kupában is lesz jelenésünk.

Debrecenben érdekes meccset játszottunk, az egész piros csoport egyik legpontszegényebb randevújából tudtunk két pontot bezsebelni. Több dolognak köszönhetően alakult így. Egyrészt jól láthatóan felkészültek a felek egymásból, másrészt, ha őszinték akarunk lenni, egyik csapat sem a legélesebb napját fogta ki, sok hiba, és pocsék dobóforma volt jellemző. Ezzel együtt gyakorlatilag végig kézben tartottuk a mérkőzést, még akkor is, ha csak pár ponttal jártunk előrébb.

A beharangozóban már értekeztünk a lepattanók jelentőségéről. A DEAC ellenünk is sokkal jobb volt ebben, ezért is értékes, hogy ilyen jól tudtunk sáfárkodni a labdabirtoklásokkal. Illetve Szántó Dániel is ezért volt fontos: többek között. Dani 11 pattanót szedett, és végig vezérként játszott. Minden lényeges mutatóban ez volt az idei legjobb teljesítménye, idén először jutott 10 pont fölé. Kelenföldi a félidei mínuszos Val-mutatóját alaposan feltornázta a végére, igaz, ehhez az a csapatjáték is kellett, amelynek a végén üresen találták meg a körtében a társak. Még egy érdekesség: 9 TF-es blokkról tanúskodik a meccsstatisztika, egészen ritkaság.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

BEÁK GÁBOR

A mérkőzés küzdő jellegét illetően dicséret illeti mindkét felet, hiszen nagy csata folyt a győzelemért. Mindkét gárda nagyon sokat hibázott; ami minket illet, rengeteg labdát adtunk el, a lepattanók terén is alulteljesítettünk és a dobószázalékunk is hagyott kívánnivalót maga után. A felsoroltak ellenére is talán mi voltunk azok, akik egy fokkal jobban koncentráltak, és egy hajszálnyival kevesebbet tévesztettek. Lépésről lépésre haladunk előre, ez a siker pedig sokat érhet még számunkra a későbbiekben.

Fontos győzelem volt, de nagy ünneplésre nem jelent alkalmat. A bajnokságra koncentrálunk, ez csak újabb építőeleme volt a várépítésnek. Ezzel együtt nem feltett kézzel utazunk a keddi, MAFC elleni Hepp Kupa meccse sem. Igazán veszítenivalónk nincsen, nemrég megszorongattuk őket, akkor végül Polgárdy döntött…

A Gabányi csarnokban 19 órakor dobják a labdát. A kilátogatni tervezők figyelmét kénytelenek vagyunk felhívni, hogy a rendező fél úgy döntött, fizetőssé teszi ezen Hepp mérkőzés megtekintését, így a pénztárcáját senki ne hagyja otthon! Hajrá, TF!

TEHETSÉGES FIATALOK

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok – Basketball Players kosárlabdacsapatának hivatalos honlapján!

https://tf-budapest.hu/wp-content/uploads/2023/07/tf_footer_Logo-1-1.png

KAPCSOLAT - NB 1/B

Tehetséges Fiatalok Kft.

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
e-mail: info@tf-budapest.hu

Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

UTÁNPÓTLÁS

Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület

Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.

Elnök: B. Sárkány Rita
Telefonszám+36 (20) 989-9585

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

IMPRESSZUM

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYERS Sportegyesületet illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok – BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges.