banner.png

 

Nem tudtuk megnehezíteni az éllovas dolgát

TF BP – NKA PÉCS  78 -105 (14-26, 16-27, 25-28, 23-24)

Meleg Gergő triplájával indult a mérkőzés, az első hazai kosárra 2 perce kellett várni, Anda volt eredményes második esélyből. Szoros őrizetet kaptak hátvédjeink Kovács Péteréktől, dadogott támadásban a labda, így a Pécs tudott rohanni, Beák Gábor 10-2-nél kénytelen volt időt kérni. Az új játékosok sem hoztak azonnal változást, a vendég előny már 10 pont fölött járt mire elkaptuk a fonalat. Oroszi ablakos triplával és 1 labdaszerzéssel fújt riadót, majd Dancsecs is betalált, éledezett a játékunk. Jobban járt a labda, így jutott üres dobóhelyzethez ismét Oroszi. A túloldalon viszont továbbra is sok kosár született, 26-14-re vezetett az NKA 10 perc játék után.

A folytatásban Csikós triplájára Meszlényi válaszolt. Egyértelműen feljavultunk, de 10-en belülre nem tudtunk benézni. Nagy Szabolcs a duplája után távolról is eredményes volt. Oroszi Bence védekezésben is kiemelkedő munkát végzett, viszont támadásban sok volt az eladott labda, és ezért továbbra is előrébb jártak a vendégek, 30-53 volt a nagyszünetben.  

A második félidő Simon Balázs triplájával indult, ezt viszont könnyű pécsi kosarak követték. Nagy Szabolcs kipontozódott a 3. negyed derekán. Simon belőtte magának a sarokhármast, többször is betalált ugyanonnan, de Oroszinak is ültek a dobásai. Dancsecs szép megoldásokkal szolgálta ki a többieket, Anda gyűjtögette a pontokat. Ezek mellé viszont nem tudtunk hatékony védekezést is mutatni, ezért jelentősen nem sikerült közelebb kerülni. Az éllovas végül 105-78-ra nyert, a legjobb nyolcba így már nem érünk oda.


Beák Gábor: A 40 percből az utolsó 5-t láttam reménytelinek. Tudtuk, hogy az NKA PÉCS egész pályán le fog támadni. Választottunk egy stratégiát, a 8 közé jutáshoz meg kellett hozni bizonyos lépéseket, ez nem úgy sikerült, ahogy szerettünk volna. Változtattunk a 2. félidőre, ez látszott mindkét térfélen. Sok jót nem tudok mondani. Egy ilyen szituáció megmutatja, hogy tudnak viselkedni a játékosok, ebben van még sok minden, amiben javítani kell. Ezzel együtt voltak jó dolgok, nagy nyomás ellen volt fiatal játékos, aki elég jól megoldotta a dolgokat. Itt láttuk, hogy van remény, de nyilván a Rátgéber egy nagyon jó csapat.

Csikós Botond: Nagyon erős védekezéssel találkoztunk, a félidőben próbáltuk összeszedni magunkat, mert az a hozzáállás, amivel kezdtünk, nem volt célravezető… Fárasztó volt az egészpályás letámadásuk, de muszáj ezt megszoknunk, hiszen nekünk is erre a szintre kéne eljutni.

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585