banner.png

 

Hazai siker, megtört a jég

A hétközi, fóti győzelmünk után 3 nappal már hazai környezetben léptünk pályára a DEAC U23-as csapata ellen - az első otthoni győzelmünk reményében. Hamar kiderült, hogy a jó formát sikerült átmenteni: az első félidőben talán az egész szezon eddigi legjobb 20 percét láthatták a szurkolók a mieinktől. Ez leginkább a hatékony támadójátékban mutatkozott meg: Oroszi Bence, Csikós Botond a triplavonalról jelentkezett rendre, de közben fizikális fölényt is sikerült kialakítani: Anda Dávid remekelt. Az első negyedben 30 dobott pont fölé jutottunk, a folytatásban pedig még tovább nyílt az olló. Szántó triplája már közte 20-at eredményezett a 2. játékrész derekán, ez a különbség pedig állandósult a félidőig.

A fordulás után egy teljesen más Debrecen jött ki a pályára. Az atletikus csapat pattogós védekezéssel alapozta meg rohanását, amelynek eredményeként 61-56-ra zárkóztak. Nagy Szabolcs ekkor megvillantotta klasszisát: higgadt befejezései azonnal visszaállították a kétszámjegyű különbséget. Ez pedig megnyugtatón hangzott az egész társaságra. Anda mellett Dancsecs is (szokás szerint) 20 pont fölé jutott, de Szántó Dánielt is ki kell emelni. Irányítónk egymaga több gólpasszt jegyzett, (17) mint a teljes vendég alakulat, és ez egyben karriercsúcsot is jelentett. A végjátékban már nem forgott veszélyben az első hazai győzelem. Jó játékkal módosítottuk 3-5-re a mérlegünket, innen várhatjuk a hétvégi, MAFC elleni találkozót. Hajrá, TF!Anda Dávid:
Tudtuk, hogy nagyon fizikális és kemény mérkőzés lesz, láttuk a Debrecen mérkőzéseit, úgyhogy nagyon felszívtuk magunkat a héten. A győzelem kulcsa mindenképpen a védekezés volt, arra fektettünk hangsúlyt hét közben, támadásban meg tudjuk találni a jó helyzeteket, inkább hátul voltak problémáink. De úgy gondolom, ezen a héten sok minden változott, és hála Istennek, be is jött!

Beák Gábor: Én úgy gondolom, hogy a DEAC egy jó csapat, fiatal csapat, és pont a fiatalságból adódtak azok a hibák, amelyeket elkövettek. Mi ezekre felkészültünk, tudtuk, hogy ezek a hibák tényezők ennél a csapatnál. Próbáltuk ezeket kihasználni, az első félidőben meg is volt, a másodikban egy picit alábbhagyott a lelkesedés, és ez az, amit nálunk még jobban fel kell pumpálni.

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585