banner.png

 

Győzelem csodás második félidővel

- 85-77-re nyertünk a Bajai Bácska ellen
- Csapatunkból 6 játékos is legalább 10 pontot szerzett
- Timkó Norbert dupla-duplát ért el és Kerkai is remekül szállt be a padról

Nem mindennapi jelenetek miatt csúszott majdnem fél órát a feldobás: Kovács Barnabás közvetlenül a bemutatás előtt egy zsákolásnál okozott komoly károkat a hazai gyűrűben, így a Ludovika személyzetének az egyik oldalsó palánkról kellett új gyűrűt felszerelnie, hogy elkezdődhessen a mérkőzés. Játékosaink a karbantartás alatt a nyújtáson kívül semmit sem tudtak csinálni, és talán emiatt is a hasonló stílusban játszó Baja futott és dobott jobban az elején, állandósult az öt pont körüli vendégvezetés. Amit a negyed végére még egyszer ennyivel megtoldott a Jakab vezette vendégcsapat. A különbség mellett a kihagyott büntetőink száma is emelkedett. Nem hozott változást a második negyed sem, amely Pongó kosarával indult – tízen kívülre kerültek a bajaiak. Csak a félidő utolsó perceiben kezdett el csökkenni a távolság, egyszer 36-32-re is feljöttünk, de a nagyszünetre gyakorlatilag visszaállt az első negyed végi különbség.

A harmadik negyedre feljavult a támadójátékunk. Próbáltunk kapaszkodni, de a bajaiaknak mindenre volt válaszuk, így sokáig nem csökkent a különbség. A 27. percre aztán beállt Kerkai, aki új lendületezt hozott a csapatnak. Rögtön gól jó plusz eggyel mutatkozott be, amivel 58-54-re jöttünk fel. A következő támadásunkat Timkó fejezte be középtávolról, dupla-dupláig jutó centerünk újabb pontjaival pedig hosszú idő után, 58-58-nál utolértük ellenfelünket! Sőt, Jakab palánk alatti góljára Kerkai hármassal válaszolt, átvéve a vezetést. Karosi középtávolija zárta le a játékrészt, feltámadt csapatunk 65-62-ről kezdhette a záró felvonást. Egészen a hajráig váltakozott a vezető kiléte, még a hosszabbítás is benne volt a mérkőzésben. 75-71-nél úgy tűnt, megnyertjük a találkozót, ekkor azonban Pongó és Jakab is bevágott egy-egy hármast, 77-77-re alakítva az állást. A remeklő Kerkainak is volt válasza a triplavonalon túlról, Pongó pedig elrontotta a viszontválaszt. Az így szerzett lépéselőnyünk már kitartott a végéig, így megszereztük első győzelmünket a Piros csoportban!

 

 

TF-Budapest – Bajai Bácska FKE 85-77 (21-31, 17-16, 27-15, 20-15)

Ludovika Aréna, 100 néző. V.: Bagi, Varga-Záray, Makrai (Mocsai)

A TF-Budapest pontszerzői: Kerkai 15/6, Timkó 15, Czura 14, Somogyfoki P. 12/6, Kiss Á. 11/6, Beák 10/6, Karosi 6, Kopasz 2.


A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.


Vlaski Vladimir: Rosszul kezdtük a mérkőzést, de később vissza tudtunk jönni a meccsbe, a játékosaink önbizalmának köszönhetően minden könnyebbé vált. Többet futottunk, keményebben és agresszívebben védekeztünk. Nem szeretnék senkit sem kiemelni, de ma este Kerkai Ákos nagyot játszott.

Kerkai Ákos: A harmadik negyed közepéig a vendégek kézben tartották a meccset, mi viszont egy pillanatra sem adtuk fel és csináltuk, amit az edzőnkkel megbeszéltük. Mi később is tartani tudtuk ezt a szintet, a Baja viszont elfáradt, ezért nyertünk végül.

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585