banner.png

 

Egy hónap után ismét itthon

- Szombaton az Egis Körmendet fogadjuk a Ludovika Arénában

- A Körmend a második helyen áll a bajnokságban

- Ellenfelünk ott volt a győri Magyar Kupa Nyolcas Döntőn, de a negyeddöntőben kiesett

- Mindkét együttest képviselték a válogatott mérkőzéseken: Ferencz Csaba a magyar, Jonas Zohore a dán csapatot erősítette

Kereken egy hónapja, február 2-án léptünk utoljára pályára saját közönségünk előtt, akkor az Alba Fehérvár látogatott a Ludovika Arénába. Ezt követte a Pécs elleni idegenbeli győzelem, amire – talán nem túlzás kijelenteni – az egész honi kosárlabda társadalom felkapta a fejét. Meglepetésgyőzelmünket a Magyar Kupa Nyolcas Döntője és a válogatott szünet követte. Előbbin értelemszerűen nem voltunk érdekeltek, a válogatott szünet alatt azonban a magyar csapat mellett Jonas Zohore dán nemzeti együttesének is szoríthattunk.

Jonasnak azonban van egy tulajdonsága, amely abban a kilenc napban kifejezetten jól jött volna, amíg a dán válogatottal volt: nem másolható le. Így Ales Pipan vezetőedzőnek a szünet egy jelentős részében nélküle kellett készülnie a csapattal, márpedig az alapszakasz forgatagában megérkező szlovén trénernek ez a három hét nagyon fontos munkával telt, hiszen most volt lehetősége teljesen összecsiszolódni a játékosaival az alapszakasz utolsó harmada előtt, és a kisebb-nagyobb bajok közepette bizony volt, hogy tíznél kisebb társaságnak vezényelt edzéseket. Ennek legutóbbi áldozata Kozma Gergő lett, aki bokasérülése miatt le is marad a Körmend elleni meccsről.

 

 

Szombati ellenfelünkkel, az Egis Körmenddel szemben ugyanakkor nem panaszkodhatunk a válogatott kikérőre, hiszen Ferencz Csaba személyében a piros-feketék a magyar csapatnak adtak játékost, ráadásul a körmendi legenda nem egy, hanem két mérkőzésen is pályára lépett a bajnoki szünetben.

Illetve hármon, hiszen az Egis Körmend kiváló bajnoki szereplésének köszönhetően kvalifikálta magát a Zsíros Tibor Magyar Kupa Nyolcas Döntőbe. Igaz, nem tartózkodott túl sokáig Győrben a kupadöntőn a félelmetes szurkolótábora által űzött-hajtott körmendi alakulat, ugyanis a Jászberény elleni negyeddöntő végét alaposan elrontották Matthias Zollner tanítványai, és 91-87-es vereségükkel lemaradtak az éremcsatákról.

A bajnokságban azonban nagyszerűen teljesítenek Ferencz Csabáék, és a legutóbbi játéknapon – pont a Jászberény legyőzésével – visszavették második helyüket a tabellán. Azaz igazi top csapat ellen mutathatják meg Szobi Dánielék, hogy mennyit léptek előre az elmúlt három hétben.

SERCO-TF-Budapest – Egis Körmend

Ludovika Aréna, szombat 18:30

V.: Frányó Péter, Farkas Gábor, Lengyel Ádám (Hartyáni Zsolt)

Jegyár: 900-1500 Ft

SERCO-TF-Budapest U20 – Egis Körmend U20

Ludovika Aréna, szombat 16:00

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585