banner.jpg

 

Visszavágnánk

A 4. fordulóban Debrecenben játszottuk első szoros mérkőzésünket az A-csoportban, így utólag talán inkább kellemes emlékeink vannak arról a találkozóról. Viszont a végjátékot elveszítettük, így hiányérzet is biztosan maradt a srácokban, aminek a csökkentésére szombaton a pályán lesz a legjobb alkalom.

Két nagyobb különbségű és egy „vállalható” hazai vereség után október 19-én léptünk pályára a hajdúságiak otthonában. Nem túlzás kijelenteni, hogy komoly meglepetést okoztunk, amikor az első után hét, a harmadik negyedet követően pedig két ponttal vezettünk. A végjátékot ugyan elbuktuk, de ez volt az első olyan találkozó, ahol életjelet mutattunk az A-csoportban is, és ráijesztettünk aktuális ellenfelünkre.

Azon a mérkőzésen csapatunk szekerét három külföldi játékos tolta meg legjobban: Taylor 27 ponttal és 38-as teljesítményindexszel zárt, Sarenac 17 pontot, McLane pedig 23-as VAL-t tett a közösbe – 15 lepattanója és 6 gólpassza kőkemény mezőnymunkáról árulkodik. A fekete-fehérek legjobbja Borisov volt a maga 26 pontjával és szédületes, 40-es VAL-jával, a magyarok közül pedig Polyák rukkolt elő kiváló teljesítménnyel, 17 pontja elengedhetetlenül kellett a hazaiak győzelméhez.

Nálunk azóta Sarenac és Taylor is tovább állt, és a Zohore-Clark-Rikalo trióval jócskán erősebbek lettünk. Debreceni oldalon Adam Ramstedt helyére Ivosev Tomislav érkezett – alighanem bárki elfogadná ezt a cserét is, hiszen extra nem hazai nevelésű játékossal bővült Berényi Sándor rotációja.

 

Fotó: hunbasket.hu

 

Ahhoz, hogy a DEAC-ot is megszorongassuk hazai pályán, minden bizonnyal az öt légiós kikapcsolása lesz a kulcs, hiszen pontokat és teljesítményindexeket tekintve is ők állnak elöl csapatuk rangsorában. Borisov extra szezont fut, 21,5 pontot szór meccsenként, kiváló (40) százalékkal tüzelve a triplavonalon túlról – ők Ivosevvel kiemelt figyelmet kell, hogy kapjanak. Azonban – mint az októberi összecsapás is mutatja – a magyar magban is van potenciál, és egy-egy meglepetésszerű, jó teljesítmény igen komolyan befolyásolhatja a mérkőzés kimenetelét. Náluk is, nálunk is.


SERCO-TF-Budapest – DEAC

Ludovika Aréna, szombat 18:30

V.: Söjtöry Tamás, Balog György, Horváth Csongor (Bodrogváry Iván)

Jegyár: 900-1500 Ft

További információk a mérkőzéshez kapcsolódó Facebook eseménynél.

SERCO-TF-Budapest U20 – DEAC U20

Ludovika Aréna, szombat 16:00

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585