banner.jpg

 

Ki-kicsoda a 3x3 férfi válogatottunknál

„Magyarország kijutott a kontinensviadalra!”, hallhatjuk büszkén egyre többször,, egyre több sportágban, az utóbbi időszakban. Most legutóbb a 3x3 férfi felnőtt kosárlabda válogatottunk harcolta ki a helyét a Hollandiában rendezendő Európa Bajnokságra.

Ez a cikk, azért született, hogy megismerjük Csirke Ferenc (2016 januárja óta a 3x3 válogatott vezetőedzője) legénységét, a hazánkat képviselő 3x3 férfi felnőtt válogatottat. Egy kis szubjektív játékos ismertető mellett az edzőt is sikerült elérnünk, és néhány gondolatban ő is elemezte a játékosait. Nézzük a játékosokat ABC sorrendben. Majd néhány gondolatot olvashattok Csirke Ferenctől a jövőt illetően.


Beák Gábor (197 cm / 87 kg) – Tehetséges Fiatalok Budapest, 3-4 poszt (a képen 7-es mezben)
Az egyetlen másodosztályú játékos a keretben. Atletikus, rutinos, a TF-Budapest meghatározó játékosa. Ponterős (kinti dobásai is vannak, és betörések után közelről is sűrűn szokott pontokat szerezni), és védekezésben is odateszi magát. Morálja és a játék iránt mutatott alázata kiemelkedő.
„Gáborral 2010-ben játszottunk is együtt, így régóta ismerem őt. Tudom róla, hogy atletikus, jó fizikális paraméterekkel megáldott játékos, aki igazi vezér a saját csapatában. Mohácsi Máté helyére kerestem egy jó alternatívát, és úgy tűnik megtaláltam, bár még Gábornak is szoknia kell ezt a játékstílust.” – nyilatkozta Csirke Ferenc vezetőedző.


Horváth Ákos (193 cm / 102 kg) – Vasas, 3 poszt (a képen 5-ös mezben)
Robbanékonyságban és sebességben az egyik legjobbja a magyar ligának, még ma is annak ellenére, hogy már a liga rutinosabb játékosai között van nyilvántartva. Nem véletlen, hogy régebben még atléta volt, és ott is országos szinten kiemelkedő eredményei voltak.

„Talán Ákos legnagyobb erénye a sebessége és az atletikussága mellett, hogy emberről is tud reális eséllyel hármast dobni, ez azért fontos, mert a hármast bárki el tudja dobni, de az egy erős fegyver tud lenni, ha úgy dobja el valaki, hogy annak reális esélye is van, hogy bemenjen, főleg itt, ahol a hárompontos duplán számít.” – nyilatkozta Csirke Ferenc vezetőedző.


Ivosev Tomiszlav (200 cm / 100 kg) – Kecskemét, 4-5 poszt (a képen 4-es mezben)
Annak ellenére, hogy ő a legfiatalabb a válogatottban (27 éves), ő a legrégebb óta tagja a csapatnak is, hiszen Ivosev már a tavalyi csapat tagjai között is ott volt. Hat éve játszik hazánk élvonalában, és mindig csapata meghatározó játékosai között van.
„Ivosev volt az a stabil alap akire építeni tudtam a teljesen újjászerveződött 3x3 válogatottat. Fizikális, palánk alatti ember, akire eddig is számíthattam, és azóta is stabilan hozza a tőle elvártat.” – nyilatkozta Csirke Ferenc vezetőedző.


Nebojsa Dukic (206 cm / 107 kg) – Vitoria SC (Portugália), 4-5 poszt (a képen 14-es mezben)
Több évet játszott hazánkban is. Az elmúlt két évben a portugál első osztályban is megmutatta magát. Csapatában kezdő, és meghatározó. Igazi őserő, aki mezőnyben is tud dolgozni, és küldő dobásai sem ritkák. A kosárlabda iránti szeretetét mutatja, hogy most is pihenés helyett inkább a válogatottban pattogtat.
„Dukic gyakorlatilag első szóra elvállalta a felkérést. Erőssége mindamellett, hogy magas és erős, hogy hármast is tud dobni, így gyakorlatilag állandóan úgy tudunk a pályán lenni, hogy minimum két kívülről is veszélyt jelentő játékosunk van jelen, ami megnyithatja a belső területeket, és a kettő-kettőket is több opcióssá teszi.” – nyilatkozta Csirke Ferenc vezetőedző.

 


Csirke Ferenc „Olyan játékosokból kellett csapatot építenem, akik nem érintettek a felnőtt válogatottban, és nyáron szánnak rá időt/energiát, hogy még a pihenőjükben is játszanak, és persze nem is sérültek. A rendelkezésre álló játékosok kedve és a sérülései igencsak szűkre szabták a lehetőségeimet, hiszen nem titok, hogy rengeteg emberrel beszéltem. Szerintem azonban jó csapatot sikerült összetenni, amit az eredmény is igazol. A 3x3 EB sorsolás, az aktuális ranglista alapján készül el. Szerb – Spanyol – Magyar csoport jött létre, ami egy elég nehéz csoport. A Szerbek 3x nyerték meg a világbajnokságot, és nem szokásuk kikapni, a Spanyolok pedig a legutóbb 4. helyen végeztek a VB-n, nem verhetetlenek, de nem könnyű a csoport. Bravúrnak számítana, ha a csoportból tovább tudnánk jutni, és ezzel a 8 közé jutnánk. Látva az ágrajzot (természetesen, ha a papírforma működik – a szerk.) ha második helyen továbbjutunk, akkor a Hollandok jöhetnek szembe, mint házigazdák. Ennek azért is örülnék, mert nekik szeretnénk visszavágni. Természetesen a működő felálláson nem változtatok, hiszen egyre jobban mozogtak a fiúk együtt, annak ellenére, hogy Ákos még nem volt 100%-os állapotban (lázas betegsége volt a selejtező előtt napokkal – a szerk.).”

Ezek után nem marad más dolgunk, mint nyomon követni a csapat útját, biztatni őket minden körülmények között. Rekedtre kiabálhatjuk magunkat a helyszínen vagy akár a FIBA által szolgáltatott élő link előtt, higgyétek el nekem mindkettő számít! HAJRÁ MAGYAROK!


#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585