banner.jpg

 

Újabb nagyszerű eredmény!

Mint arról röviden már értesülhettetek (legalább is aki a FB oldalunkat is követi - https://www.facebook.com/tehetsegesfiatalokbp), Beák Gábort a felnőtt NB1b-s csapatunk csapatkapitányát, meghatározó játékosát, aki klubunk szakmai stábjának egyik tagja is, felkérték, hogy legyen tagja az egyre nagyobb teret hódító, 3x3 Magyar Férfi válogatott tagja. Erről beszélgettünk Gáborral.Csirke Ferenc szövetségi kapitány hívta fel Beák Gábort, hogy meghívja a válogatottba. A két fél egymás számára nem ismeretlen, hiszen régen csapattársak is voltak. „Csibe” becenévre hallgató edző régebben nagyon komoly szinten játszott is, több mint 10 évet NB1a-ban irányított, szóval lehet mondani, hogy lát a pályán. 2011 óta edzőként tevékenykedik, és azt is elég jó szinten csinálja, hiszen az élvonalbeli PVSK vezetőedzője.

„A 3x3-as kosárlabda egy kicsit olyan sport, mint a tenisz, itt az edzőnek csak az edzéseken van szerepe, hiszen meccselnie nem lehet. Speciális az egész, itt inkább az univerzálisabb, erősebb játékosok élnek meg, a nagyon magasak és a nagyon alacsonyak nem igazán.” – nyilatkozta az MKOSZ-nek 2016-ban.

Ez az előző monológ úgy kapcsolódik ide, hogy játékosunkat azzal a felkéréssel kereste meg, hogy szeretne egy fizikálisan erős csapatot, mely nemzetközi porondon is helyt tud állni.

„Nagyon örültem a felkérésnek, és természetesen nagy örömmel vállaltam is.” – mondta Gábor, gondolatait és érzéseit összegezve.

A hétvégén Oroszlányban volt egy kvalifikációs torna, melyet „Elite” kategóriában megnyertek Csirke Ferenc játékosai, így kivívták a részvételi lehetőséget a FIBA 3x3 Word Tour-ra…

 


Vasárnap pihennek a játékosok, de aztán hétfőn már folytatódik a felkészülés Pécsen, majd kedden már utaznak is ki a srácok Horvátországba, hogy nemzetközi szinten is megmérettessék magukat.

A 3x3 évek óta egyre erősebb irányvonala a FIBA rendszerének. A Magyar válogatottak rendre jól szerepelnek ezeken a nemzetközi megmérettetéseken. Aki ismeri a klasszikus streetball-t annak nem nagyon kell bemutatni a dolgot (bár néhány dologban eltér a régi streetballoktól), de aki nem ismerné, annak egy kis bemutatás következik:

- 3-3 játékos játszik félpályán (mindkét csapatban van 1-1 cserejátékos), egy gyűrűre, így sokkal dinamikusabb, és gyorsabb a játék
- a támadó és a védő szerep folyamatosan váltakozik, ha a támadó csapat pontot ér el, vagy ha a védő csapat megszerzi a labdát
- szerepváltás után a labdát ki kell vinni a hárompontosan kívülre, majd indulhat is a támadás
- nyári rendezvény, hiszen szabadtéren játsszák
- 10 percesek az összecsapások, egy esetben kerül lefújásra előbb, ha valamelyik csapat eléri a 21 pontot a 10 perc lejárta előtt.
- 12 másodperces a támadóidő
- 1 és 2 pontos van. A „hárompontos vonalon belül 1 pontot ér a kosárszerzés, míg a vonalon túlról 2-t ér. A büntető 1-et ér, természetesen, ha 2-e közben szabálytalankodik a védő, akkor 2 dobás van
- két játékvezető felügyeli a játékot
- 5 másodpercnél nem lehet többet egy játékosnál pozícióban a labda

Ha úgy gondolod, hogy ez nem rendes kosárlabda, szerintem adj neki egy esélyt, és ha csak egy meccset nézel meg, akkor legyen az a 2016-os VB döntője a Szerb-Amerika összecsapás… Jó szórakozást hozzá!


#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1 A 

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585