banner.jpg

A középház felső felében vagyunk

Miután szombaton sikerült nyernünk Nagykőrösön, így 2-0-s összesítéssel továbbjutottunk, és csapatunk a középházi rájátszás felső felében küzdhet tovább a minél jobb eredmény elérése érdekében.

Bár „csak” 3 pontos (57-60) győzelmet sikerült aratnunk szombaton, Nagykőrösön, de a továbbjutás szempontjából csakis a győzelem számít. Ez két dolgot is jelent számunkra, egyrészt azt, hogy a bajnokság 9-12 helyének valamelyikét fogjuk megszerezni, másrészt, hogy jövőre is az NB1b keretein belül indulhatunk majd, hiszen fontos átalakulás előtt áll a liga. Bár minket ezzel a győzelemmel, és továbbjutással már nem érint az átalakulás, mégis egy merőben új dolog van kialakulóban, ezért érdemes róla beszélni. A jelenleg harmadosztálynak számító NB2 legjobb 6 csapata feljut (de nem az NB1b-be) viszont a jelenleg másodosztálynak számító NB1b utolsó 10 csapata kiesik jelenlegi bajnokságából, és egy eddig ismeretlen NB1c-ben folytatja majd az említett 16 csapat. Ez a csoportokat és az eddigi bajnoksági lebonyolításokat is meg fogja kavarni, de ez még a jövő zenéje. A fiatal és a légiós szabályról még nem kaptunk tájékoztatást, de azt büszkén kijelenthetjük, hogy mi a légiós nélküli (magyarokra építő) bajnokságra szavaztunk, és nem sokan voltak ezzel így rajtunk kívül. A Honvéd, az MTK Törökbálint és mi a Tehetséges Fiatalok Budapest szavaztunk arra, hogy az NB1b-nek légiós nélküli bajnokságnak kellene lennie, de ez már egy másik téma...


#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a TF-Budapest kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Sió-Kosár Utánpótlás Klub-ot illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Sió-Kosár Utánpótlás Klub engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az admin@khgroup.hu címre.