banner.jpg

 

Mit ér harminc másodperc?

Van egy tanulságos videó ami az idő fontosságáról szól… Biztos ismeritek Ti is… Ha nem, akkor keressetek rá, „az idő értéke” címen megtaláljátok a YouTube-on…

Azt már legutóbb írtam, hogy NB1b-s csapatunk nyert így már a legjobb 8 csapat között van a Hepp-kupa mezőnyében. Nb2-es csapatunk pedig komoly meccsdömpingen van túl, lássuk mik voltak az eredmények.

Kedden a Kandó elleni pályára lépés elmaradt, ugyanis az ellenfél betegségre hivatkozva lemondta a mérkőzést, így azt majd egy későbbi időpontban pótolják a fiúk. A csütörtöki Közgáz elleni rangadó viszont meg lett tartva. Az évről évre a tabella felső felében szereplő egyetemi alakulatra épülő NB2-es csapatra jellemző a hullámzó teljesítmény, így nem tudtuk, mire is készülhetünk velük szemben. Mindkét csapat „fiatalnak” számít az NB2-es mezőnyben, így nagy iramú mérkőzést remélt a közönség. A mérkőzés meg is hozta a várt küzdelmet. A csapatok fej-fej mellett haladtak a végső sípszó felé. A végén mégis a közgáz tudott egy kis előnyhöz jutni, amivel megnyerte a mérkőzést. 63-69 arányban NB2-es csapatunk vereséget szenvedett. Viszont ennek a csapatunknak hátra volt még a várva várt Hepp-kupa nyolcad döntő…

Vasárnap Újpestre látogattunk egy olyan csapathoz, aki az NB2 mezőnyét tekintve az egyetlen olyan csapat, aki még nem talált legyőzőre, és várományosa a bajnokság aranyérmének. Az újpest komoly tűzerővel rendelkezik, tele rutinos NB1a-t és NB1b-t megjárt játékosokkal (többségük a rossz nyelvek szerint nem ingyen vállalta a szereplést a csapatban). Egyetlen esély látszott csak a számunkra, ha elővesszük a klubunkra jellemző agresszív kemény védekezést. Így is tettünk. Mindemellett a támadásban is kijött a lépés. Így történhetett, hogy nagy küzdelem árán 7 pontos (vékonyka) vezetéssel vonulhattunk a szünetre. A harmadik negyedben szépen tartottuk magunkat, bár a támadásaink nem voltak pontosak, és védekezésben is látszottak hibák. Kezdett fogyni az előnyünk, mely a negyed végére egészen egy pontra csökkent. Várható volt, hogy a negyedik negyed komoly izgalmakat fog hozni. Felváltva vezetett a két csapat. Harminc másodperccel a mérkőzés vége előtt még úgy állt a dolog, hogy a Hepp-kupa sorozat egyik legnagyobb meglepetését fogjuk okozni, hiszen vezettünk, ugyan csak két ponttal, de mi vezettünk! A Megyeri Tigrisek viszont a nevükhöz mérten szívósan küzdöttek, le a végső sípszó előtt kiegyenlítettek. Jöhetett a hosszabbítás. Az extra időben a hazaiak voltak lélektani előnyben, hiszen ők hozták vissza magukat, és mentették a meccset döntetlenre. Ez látszott is, felszabadultabbak voltak, és ez meg is hozta nekik a sikert. Nagyon büszkék lehetünk U23-as csapatunk teljesítményére, hiszen nem várta senki, hogy ilyen szoros is lehet… A jó védekezésünk, mint általában, most is lehetőséget teremtett a mérkőzés megnyerésére. 82-77 lett a vége hosszabbítás után.


Azt hiszem ez megint csak bizonyította a klubunk erősségét. Bár nem jutott be második csapatunk is a legjobb nyolc közé, attól még nagyon szép eredményt ért el. Az NB1b-s csapatunkért továbbra is szoríthatunk, részletek hamarosan, ha megkapjuk a sorsolást.

Folytatódik az U23-as meccsdömping mivel a cikk megjelenéséig már megint túl leszünk egy meccsen, egy budafoki látogatáson (december 5, hétfő), és aztán hétvégén december 11-én vasárnap pedig Gödre látogat az NB2-es csapat. NB1b-sek pedig felkészülnek az év egyik legnehezebb mérkőzésére, hiszen hamarosan az OSE Lions vendégeként fognak pályára lépni az U20-as csapattal együtt, mint ahogy az lenni szokott (december 17, szombat)… Pont jól jön ez a kis felkészülési szünet, hogy maximális koncentráltsággal látogassunk az oroszlán barlangjába.

#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1 A 

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585