banner.jpg

100%-os hétvége

Mint várható volt, pénteken róttuk a kilométereket, és mellette futószalagon gyártottuk a pontokat. Késő délután az U20 kezdte meg a hétvégi szereplést. A papírforma szerinti kezdés kényelmessé tette a mérkőzést számunkra, mert már az első negyedben dupla annyi pontot dobtunk, mint az ellenfelünk.

Ez a kényelmes előny hozhatta, hogy kicsit hátra is dőltünk, és a védekezésünk lazább lett kicsit, hiszen a félidőig már nem nőtt tovább a különbség a két csapat között, annak ellenére, hogy 25 pontot dobtunk a második negyedben (hiszen pont ugyanannyit is kaptunk). A második félidőt úgy kezdtük, ahogy a mérkőzést, lehengerlően, és magabiztosan, maximális koncentrációval. Így el is döntöttük a mérkőzést egy sokatmondó 10-34-es negyeddel. A negyedik játékrészre már csak a különbség volt kérdéses, ahogy mostanában szinte szokása az U20-as csapatunknak. A védekezésünk keménységét jól mutatja, hogy a csoportunk legkevesebb pontját kapjuk átlagosan (kereken 56 pontot engedünk ellenfeleinknek), és ezzel a teljesítménnyel a teljes (!) országos U20-as mezőnyt tekintve is, az előkelő második helyet foglaljuk el. Továbbra is veretlen az U20-as csapatunk. 62-111-re nyertünk!

Amilyen sok pont esett az utánpótlás meccsen olyan kevés jutott a felnőtt rangadóra, amit nehezen sikerült behúznunk. „Kötelező mérkőzés volt, de mint tudjuk az ilyen meccsek a legnehezebbek. Ráadásul először tavaly a szezon utolsó mérkőzésén sikerült bevenni a bonyhádi ’várat’. A mérkőzés eső felében többnyire a hazai csapat irányított, és mi csak futottunk az eredmény után. A védekezésünk nagyon jó volt ennek köszönhető, hogy a mérkőzés nem úszott el számunkra, hiszen támadásban a helyzeteinket nem tudtuk rendre kihasználni. A nagyszünetben az öltözőben Merim M. ’megmosta’ a játékosok fejét és szinte robbanásszerű második félidő következett. A fiatal játékosaink nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe – Filipovic és Szabó – extrát nyújtottak. Ez a csapatunk legnagyobb erőssége, hogy többen elő tudnak lépni akár a fiatalok közül is. Így szerencsére, de megérdemelten diadalmaskodtunk Bonyhádon... Nagyon örülünk minden nyert mérkőzésnek, mivel sokat dolgozunk minden győzelemért!” – mondta el meglátásait Beák Gábor felnőtt csapatunk oszlopos tagja. A 26-20-as első félidő után végül is 49-58-ra tudtunk nyerni… Ilyen meccsek után a hazaút is boldogabb.

Vasárnapra maradt az NB2-es csapatunk hazai mérkőzése, hiszen a beharangozó után kiderült, hogy a hétfői NB2-es mérkőzést elnapolták, és egy későbbi időpontban kerül megrendezésre, így csak egy mérkőzésre irányult a fókusz. Nyernünk kellett ahhoz, hogy folytassuk utunkat a tabellán felfelé. A százhalombattai alakulat tud kellemetlen lenni. A játékukat a rutin és a napi forma jellemzi. Inkább az utóbbi a hullámzó. Ám amikor jó napot fognak ki, akkor képesek topp csapatoknak is borsot törni az orruk alá. Mi viszont nem hagytuk, hogy a kényelmes játékukat játsszák, és rutinjukkal beőröljenek minket, így mi uraltuk a mérkőzést az elejétől kezdve, és félidőre el is döntöttük a találkozó végkimenetelét, hiszen ekkor már 48-23-as hazai vezetést láthatott a Sport11-be kilátogató hazai közönség. 90-64 lett a vége. Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy itthon tartjuk-e a piros jegyzőkönyvet. Stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk végig.

Jöhetnek a következő mérkőzések. NB1-es csapatunknak a Hepp kupa megmérettetése lesz a következő, a bajnokság szempontjából kisebb felkészülési mikrociklus következhet, ami nagyon jól jön, hiszen a listavezető OSE Lions otthonába látogatunk majd legközelebb. Ott pedig szükségünk lehet minden tartalék energiánkra is.

#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a TF-Budapest kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Sió-Kosár Utánpótlás Klub-ot illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Sió-Kosár Utánpótlás Klub engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az admin@khgroup.hu címre.