banner.jpg

 

Ideális állapot, két mérkőzés-két győzelem

Két mérkőzés, két győzelem. Ideális állapot, ám az elvárhoz képest viszont kijelenthető, hogy gördülékenyebb, szebb és kényelmesebb játékot hozott csapatunk játéka a Pápai KC elleni csatákban, főleg az U20ban, bár felnőttjeink is szinte végig vezettek.

A megszokottak szerint 16.00-kor kezdtek az U20-ok. Az első két negyedben még talán izgalmasnak is mondható, hogy mindösszesen 31-23-ra vezettünk. Ekkor jött a harmadik negyed, ami híresen jó szokott lenni nálunk. Most sem volt ez másként. Több pontot dobtunk a harmadik negyedben, mint az első félidőben, de a védekezésünkön is javítottunk. 32-8 lett a harmadik negyed nekünk így aztán a negyedik negyedre csak a különbség volt kérdés. Az egyértelműen látszott, hogy U20-as csapatunk továbbra is megőrzi veretlenségét! 82-39 lett a mérkőzés vége, szóval több, mint dupláját dobtuk, mint a Pápai KC fiataljai. „A Pápa csapata nagy lendülettel vágott neki a mérkőzésnek, amire számítottunk, hiszen az előző fordulóban győzelmet arattak a Baja ellen. Bár készültünk a nagyobb ellenállásra, még se tudtuk a kezünkbe venni a mérkőzés irányítását egyből az elején. Megpróbáltunk védekezésben fegyelmezettek maradni, és tartani magunkat az öltözőben megbeszéltekhez. Ez ahhoz vezetett, hogy a félidőre már mi vezettünk. A második félidőre ismét új erőre kapott az ellenfél, de sikerült ezeket a fellendüléseket kivédenünk. A fegyelmezett és jó játéknak kösznhatően a fiatalabb játékosaink is pályára léptek és eredményesek is tudtak lenni. Egy jó csapat ellen játszhattunk/nyerhettünk, és ez minden szempontból előre viszi az utánpótlás csapatot.” - Beák Gábor értékelte az U20-as győzelmet.

 

 

Ezután a lehengerlő U20-as meccs után 18.30-kor kezdtek a felnőttek is. Izgalmas meccset vártunk, és kemény/rutinos ellenfelet, így az elejétől koncentrált volt a játékunk lépésről lépésre építettük az előnyünket. Minden elvárásnak megfelelt a pápai csapat. Fej-fej mellett haladt a két csapat, de az első negyed végén lévő két sikeres közép-távoli dobással, 25-17-re elléptünk. A második negyed is nekünk sikerült jobban és így már kicsit több mint 10 pontos előnnyel mehettünk a szünetre. A szünet után jól kezdtük ugyan a játékot, de a harmadik negyed végére majdnem a pápai tüzérek lőtávolán belülre kerültünk. Többször is feljöttek a pápaiak 4 pontra, de ott nem tudták átlendülni a „holtponton”, és újra meg újra sikerült távolabb kerülni tőlük. 9 ponttal nyerték meg a pápaiak a 3. negyedet, így már csak 4 pontos előnyt mutatott az eredményjelző. Ellenfelünket kifárasztotta, hogy ledolgozza hátrányát, és felzárkózzon. A negyedik negyedben koncentráltan és jól védekeztünk, így megint el tudtunk lépni. Összességében 8 ponttal nyertünk, így megint egyszerre tudott nyerni U20-as és felnőtt csapatunk, hazai pályán. Nem játszottunk jól, de ez arra mutat, hogy sokkal több van bennünk, amit az elkövetkezendő mérkőzéseken biztos kihoz a csapat magából...

#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1 A 

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585